Els alcaldes de la Catalunya Central exigeixen a Foment que posi calendari a les inversions a la R4

156
Alcaldes de la Catalunya Central reivindiquen a Renfe Manresa les inversions promeses
Alcaldes de la Catalunya Central reivindiquen a Renfe Manresa les inversions promeses

El President del Consell d’Alcaldes, Ferran Estruch, ha llegit un manifest conjunt de suport a les víctimes, denúncia de l’estat de Rodalies Renfe, i exigència de les inversions promese

Tots els alcades del Bages i molts de la Catalunya Central s’han concetrat avui a l’estació de Renfe a Manresa per exigir millores immediates a la línia R4 de Renfe. En el manifest que han llegit demanen una investigació a fons dels últims accidents i que el Ministeri de Foment els doni audiència abans de quinze dies per posar calendari a les inversions.

Ha sigut una exhibició d’unitat del món polític de la Catalunya Central. Qui ha parlat en nom de tots és el president del Consell d’Alcaldes, Ferran Estruch, que ha titllat de ‘dramàtica’, ‘indigne’ i ‘trista’ la situació’ després del segon accident mortal de tren en pocs mesos. Com a responsable, apunten directament a l’estat per no fer les inversions promeses de fa anys a Rodalies. El mateix Estruch ha llegit el manifest conjunt, en què els alcaldes exigeixen “una investigació a fons i transparent dels accidents” i que el Ministeri de Foment els doni “audiència de manera imminent per posar un calendari a les inversions promeses des de fa anys per millorar Rodalies”. El Manifest també recull la demanda dels alcaldes als partits polítics del Congrés perquè “pressionin per millorar l’estat de Rodalies Renfe”.

A banda dels alcaldes hi havia representants del món empresarial, social i sindical.