Els aiguamolls de la la Bòbila tenen reserves per aguantar amb garanties l’estiu

106
Aiguamolls de la Bòbila FOTO: FACEBOOK AIGUAMOLLS DE LA BÒBILA
Aiguamolls de la Bòbila FOTO: FACEBOOK AIGUAMOLLS DE LA BÒBILA

Els aiguamolls es troben en molt bon estat de salut, amb nivells d’aigua que s’apropen al màxim. Una situació que ha de permetre afrontar l’estiu amb garanties. Només un període de calor i sequera intens i molt continuat aquest estiu podria posar en perill de nou les reserves aqüíferes dels aiguamolls, i per extensió el seu ecosistema.

El panorama era radicalment diferent l’any passat, quan una gran sequera va sobrevindre a l’hivern -normalment són a l’estiu- i va deixar els aiguamolls completament eixuts. Una situació que va arribar a afectar les reserves aqüíferes subterrànies, que són les que abasteixen d’aigua les basses de la zona. Amb tot, la situació es va anar capgirant amb les pluges posteriors i les dels últims mesos, fins a revertir completament la situació.

Val a dir, no obstant, que les sequeres són fins i tot positives de tant en tant, perquè deixen al descobert els sediments i les algues del fons de les basses, que en entrar amb contacte amb l’aire absorbeixen nous nutrients, els arriba més llum. Així ho subratllava a el regidor de Medi Ambient, Josep Illa, que afegeix que això ha fet que ara, amb els aiguamolls plens de nou, les aigües siguin “més transparents, netes, i mineralitzades”.

Illa també ha explicat que la població de tortugues a l’aiguamoll torna a ser estable i en creixement, després de la retirada preventiva que se’n va fer durant els mesos més secs.