Els acusats per l’agressió ultra a Balsareny neguen haver increpat i agredit veïns del municipi

202
Captura de la declaració d'un dels acusats per les agressions i insults a Balsareny durant el judici a l'Audiència de Barcelona. Imatge del 13 de gener de 2022 (Horitzontal)

Els tres acusats per les agressions del passat 17 de febrer del 2018 a Balsareny van negar ahir davant l’Audiència de Barcelona haver increpat ni agredit cap veí o veïna del poble bagenc. Diuen que van participar en una manifestació sense incidents i que quan va acabar van abandonar el poble.

Tot plegat es va produir en una manifestació d’extrema dreta per reclamar la llibertat del company del grup “Por España me Atrevo” Raúl Macià, qui estava empresonat per presumptament agredir un traficant de drogues de l’Hospitalet de Llobregat.

Segons la Fiscalia, tres dels manifestants haurien agredit, escopit i insultat 3 persones en el transcurs de la manifestació. Els acusats, Antonio Castellón, Alba Sánchez i Albert Bruguera van negar els fets en el judici.

 

Per la seva part, les tres persones agredides van assenyalar directament els acusats com a autors dels fets. La llogatera del bar on van succeir els fets, el Casino de Balsareny, explicava que li van clavar una bufetada i va caure a terra. La dona va assenyalar directament a Alba Sánchez com a la persona que la va insultar i a Antonio Castellón com el que li va donar la bufetada i la va llançar a terra. La dona reconeixia que mai en la vida s’havia sentit tan humiliada i afirmava que no s’atreveix ni a sortir sola al carrer.

En el judici també va declarar una agent dels Mossos d’Esquadra que va custodiar la protesta. L’agent va reconèixer que els participants tenien “un comportament violent, amb crits i insults”.

La fiscalia i l’acusació particular mantenen la pena de sis anys per a cadascun d’ells, pels delictes contra els drets fonamentals i per amenaces amb l’agreujant de discriminació per motius ideològics. La fiscalia també demana per aquests tres delictes 10.800 euros de multa (3.600 per delicte). El judici va quedar vist per sentència.