Eleccions municipals 26M a Sant Fruitós de Bages

191
(d'esquerra a dreta) Àdria Mazcuñan, Joan Carles Batanés, Vicenç Llorens i Cristina Murcia
(d'esquerra a dreta) Àdria Mazcuñan, Joan Carles Batanés, Vicenç Llorens i Cristina Murcia

A Sant Fruitós de Bages s’han presentat quatre candidatures. Els partits són els mateixos que en les passades eleccions, tot i que amb algun canvi de denominació i de candidats.

L’agrupació d’electors Gent fent Poble, és un dels dos grups que repeteixen candidat, en aquest cas el candidat és Joan Carles Batanés, alcalde del poble des del 2011. “Bàsicament el que proposem és un poble que segueixi avançant, com l’hem fet avançar els últims anys. Un poble que tingui una sensació de pertanyença i de sentir-se orgullós. Creiem que Gent fent Poble ha aconseguit aquest canvi de paradigma”, explicava Batanés.

Junts per Sant Fruitós, anteriorment a l’oposició com a Convergència i Unió, repeteix candidatura però no candidat, ja que Vicenç Llorens, relleva a Mercè Casals com a alcaldable. “El fet de poder assolir l’alcaldia de Sant Fruitós és un honor poder servir el poble i treballar pel poble. En quant a propostes tenim un programa amb moltes iniciatives que han sortit de molt temps de parlar amb molta gent”, manifestava Llorens.

ERC Sant Fruitós, repeteix candidatura i candidat, Àdria Mazcuñan torna a agafar les regnes com a alcaldable del partit republicà. “Poder governar o poder treballar pels veïns i les veïnes de Sant Fruitós d’una altra manera. No hem dit mai que no s’hagi treballat fins ara, que no s’hagin fet coses, de coses se’n fan moltes, però des d’Esquerra pensem que les coses es poden fer d’una altra manera, pensant més en els veïns, fent-los participar molt més, obrint-nos molt més a escoltar a tothom, pensem que això és bàsic i fonamental”, explicava Mazcuñan.

Finalment, el PSC Sant Fruitós, que porta 8 anys a l’equip de govern amb Gent fent Poble. En el grup socialista Cristina Murcia, substitueix a Tomàs Casero al capdavant del grup socialista. “Una candidatura amb molta força amb gent molt renovada, amb gent que té moltes ganes de treballar pel que nosaltres ens movem, que són les persones. És el nostre motor, amb l’energia pròpia de jo mateixa com a candidata sumada a la veterania i totes les persones noves que s’inicien, doncs esperant tenir un molt bon resultat el dia 26 de maig”, declarava Murcia.

Per aquest poble de la comarca, Ona Bages i Ràdio Sant Fruitós, preveuen de cara a les eleccions municipals del 26M un seguit d’accions. Aquesta setmana es farà una entrevista a cada candidat, acompanyat de membres de la llista a Ràdio Sant Fruitós, en directe pel 107.5 FM, serà des d’aquest dimarts 14 fins el divendres 17 en horari de 7 a 8 de la tarda. Dimarts arrencarà el PSC Sant Fruitós, dimecres ho farà ERC, dijous Junts per Sant Fruitós i divendres Gent fent Poble.

Per altra banda, el dijous 23 de maig a les 7 de la tarda es farà un debat electoral entre els quatre candidats, obert al públic al Teatre Casal Cultural.