ELDE tanca el seu local al Carrer del Bruc i acomiada 8 treballadors

505
La botiga d'ELDE al Carrer del Bruc de Manresa. - Foto: Joel Peña
La botiga d'ELDE al Carrer del Bruc de Manresa. - Foto: Joel Peña

La manresana ELDE ha tancat el seu local històric, que estava al Carrer del Bruc, hi ha acomiadat 8 treballadors. Això després de canviar de propietaris fa un any i mig. Els nous gestors són un matrimoni que van comprar l’empresa a l’antic gerent quan es va jubilar, fa un any i mig, i després de dur el negoci durant 40 anys. Ara, els treballadors denuncien que encara funcionava, però s’han fet inversions que l’han acabat duent pel pedregar.

Al maig de l’aquest any, els nous propietaris van obrir una nova botiga al Carrer Àngel Guimerà, però d’altra banda, segons els mateixos treballadors, es van negar a acceptar noves comandes de clients. En Marc, un representant dels 8 acomiadats, explica a Ona Bages, que després de 40 anys oberts, van començar a anar mal dades amb els nous propietaris.

Ara, la botiga del Carrer del Bruc ja ha abaixat la persiana, però continuaran venent al Carrer Àngel Guimerà. Segons els treballadors és la inversió que ha acabat amb els 8 acomiadaments, però se n’han fet més d’incomprensibles.

D’altra banda, els treballadors diuen que els propietaris no els deixaven atendre nous clients i també havien deixat a deutes diversos proveïdors. ELDE va obrir al 1976 i es va expandir fins obrir una sucursal a Igualada al 1996. Anys més tard va acabar tancant i al 2019 es va produir el canvi de propietaris.