Sant Benet acull, per segon any, el Festival Internacional de Música Clàssica de Sant Fruitós de Bages que enguany celebra la seva 23ena edició. Ho fa amb un cartell immillorable: i és que Mireia Pintó, Duo Baldo, Ainhoa Arteta i Marco Evangelista són alguns dels noms que podem trobar-hi.

El primer dels concerts tenia com a convidats el Duo Baldo, amb Brad Repp al violí i Aldo Gentileschi al piano, ahir dijous 6 de juliol. Sota el programa titulat “CONdivertimentoCERTO”, el duet ha combinat l’humor i la música per oferir un concert amb obra teatral que no ha deixat indiferents als assistents.

El 13 de juliol és el torn de la soprano Ainhoa Arteta i el pianista Marco Evangelista, que presenten cançons d’òpera i sarsuela.

El tercer concert, el dijous 20 de juliol, serà a càrrec de Maria Solozobova al violí, Meehae Ryo al violoncel i Vladislav Bronevetzky al piano, sota el programa “grans trios romàntics”, interpretant Schubert i Mendelssohn.

Finalment, la clausura del festival serà de la mà de la mezzosoprano Mireia Pintó i Arcattia, amb el programa “paraules d’amor”.

Des del consistori, Racero i Planell, també han volgut aportar la seva sobre aquesta edició:

Així, enguany és la segona edició que el festival es trasllada al Monestir de Sant Benet després que es firmés un conveni entre l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, la Fundació Catalunya – La Pedrera i l’Associació Memorial Eduard Casajoana. D’aquesta forma, el trasllat ha suposat un nou impuls, tal com assegura l’organització. El festival, doncs, va començar ahir i seguirà cada dijous de juliol.