Joseba Cruz en rebre el guardó Cuiner 2021 GASTRONOMIC FORUM BARCELONA

El xef del restaurant Le Clandestin de Navàs, Joseba Cruz, ha estat el vencedor del premi Cuiner 2021. Els premis, que s’han celebrat avui dilluns a la Fira de Barcelona, reconeixen la feina dels cuiners emergents, els quals utilitzen productes de proximitat, tenen sensibilitat amb l’agricultura i la pesca sostenibles, a banda de treballar amb productors locals.

Cruz també ha rebut el reconeixement del cuiner més sostenible entre els sis finalistes. La selecció dels candidats ha anat a càrrec d’un consell assessor integrat per experts en gastronomia. El guanyador s’ha escollit per votació popular a través del web de La Vanguardia i, a la vegada, per un comitè de professionals format per 20 persones. Les votacions populars ponderaven un 70 per cent, mentre que el vot del jurat ponderava un 30 per cent.

Un dels altres finalistes va ser el moianès Jan Fargas del Restaurant Les Voltes de Sant Sebastià de Moià.