Una infermera prepara la vacuna contra la covid-19 abans d'administrar-la - Foto: ACN
Una infermera prepara la vacuna contra la covid-19 abans d'administrar-la - Foto: ACN

Les dades pel que fa al coronavirus al Bages milloren, en general, a excepció de casos concrets com el de Sant Fruitós de Bages i Navarcles. Al primer municipi s’han registrat 57 positius en una setmana. Un número preocupant perquè suposa una xifra quatre vegades més elevada que la de set dies abans.

A les escoles santfruitosenques la situació també es complicada. Ara mateix hi ha 215 estudiants confinats a l’Institut Gerbert d’Aurillac, sempre segons dades del Departament d’Educació, i 8 vuit grups aïllats a casa. S’han detectat 25 positius en els darrers 10 dies al centre. També hi ha grups confinats a 4 escoles més del poble. El risc de rebrot és de 2.129 punts a data d’avui al poble bagenc.

Mentrestant, a Navarcles el risc de rebrot és de 273 i la famosa “r” és de 2, és a dir, molt per sobre de la mitjana catalana. A Manresa la “r” és d’1,14 i al Bages d’1,22. Precisament a la capital de comarca el virus avança amb 109 positius detectats en la última setmana.

La nota més positiva de la jornada és que l’Hospital de Sant Andreu només té sis ingressats a les seves àrees covid. A més durant la darrera setmana no hi ha hagut cap nova defunció.

Tot just fa set dies hi havia 13 persones ingressades i des d’aleshores 6 persones han donat negatiu i 1 persona ha estat donada d’alta a domicili.