El vi, protagonista de la Festa Major de Cornet

180

Els vins naturals estan de moda, per una banda perquè són productes lligats a l’alimentació saludable, i per l’altra perquè estan arrelats a la terra. És per aquest motiu que la Festa Major de Cornet d’aquest any ha volgut apostar fortament per la tradició vinícola que hi ha al Bages i ha presentat una programació caracteritzada pel vi.

D’aquesta manera, del 10 al 16 d’agost Cornet celebrarà la seva Festa Major amb dues novetats estrella: el tast “DeCANTA‘t pel vi” i la xerrada “El vi, l’aiguardent i licors”. La primera activitat serà un karaoke que oferirà als participants diferents tapes i un tast de vins de la DO Bages per amenitzar la festa. Serà diumenge i començarà a les 8 del vespre. Ho explica l’Alcaldessa Pedània de Cornet, Susanna Crespi:

També assegura que es tracta d’un dels actes que més els il·lusiona, però no deixen de banda la xerrada vinícola a càrrec de l’experta en vins Maria Estruch. Serà dimecres a les vuit del vespre i pretén oferir als assistents una pinzellada sobre els inicis de tots els productes provinents de la vinya. D’aquesta manera, un dels objectius de la Festa Major, segons Crespi, és combinar la música, amb el menjar i el bon vi:

Ara bé, durant aquests sis dies Cornet també celebrarà la tradicional caminada popular de Santa Susanna, així com els actes més lligats a la cultura popular com les havaneres, la trobada de puntaires i el ball de cascavells.

Per conèixer més a fons totes les activitats, podeu consultar el programa aquí: