El TSJ tomba l’ingrés a presó de tres integrants de la ‘manada’ de Manresa

158
Pla general de tres dels acusats, acompanyats d'una familiar, arribant a l'Audiència de Barcelona. - Foto: ACN
Pla general de tres dels acusats, acompanyats d'una familiar, arribant a l'Audiència de Barcelona. - Foto: ACN

Nou gir en el cas de la anomenada Manada de Manresa. El Tribunal Superior de Justícia mantindrà als tres condemnats fora de la presó perquè considera que no hi ha risc de fugida. Els magistrats també argumenten que sempre han estat a disposició del tribunal.

És una decisió de tres magistrats de l’Audiència de Barcelona després que la fiscalia demanés l’ingrés a presó de tres dels cinc condemnats perquè dos d’ells estan fugits de la justícia. Entre els arguments, els jutges defensen que sempre han complert les mesures cautelars i consideren que estaven exposats a una pena major abans que el TSJ refermés la condemna per abús i no per agressió sexual.

Dimarts la fiscalia va ratificar la condemna i va demanar l’ingrés pels condemnats d’una violació en grup a la fàbrica Vinyes de Manresa a l’any 2016. Ara, tot i la negativa a ingresar-los a la presó, el Tribunal manté les mesures cautelars. Són comparéixer periòdicament al jutjat més proper, retirar-els-hi el passaport, prohibir-los sortir de territori espanyol i no acostar-se a la víctima.