El Tribunal Suprem desestima el recurs d’Iberpotash per seguir abocant al Cogulló

138
Iberpotash a Sallent
Iberpotash a Sallent

El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs de cassació que va presentar Iberpotash contra la sentència del TJSC del 2016 que l’obligava a aturar els abocaments al runam salí del Cogulló de Sallent i a restaurar la zona. Els fets es remunten al 2008, quan l’Associació de Veïns de la Rampinya, després de no obtenir resposta de l’Ajuntament, va posar un contenciós. Entenia que els abocaments es feien fora de la legalitat urbanística. El TSJC els va donar la raó el 2014. Iberpotash va recórrer-hi, però el 2016 el TSJC va donar de nou la raó als veïns. Va ser quan l’empresa va posar el recurs de cassació, que ha estat tombat un altre cop.

Així ho valora Climent Fernández, advocat de l’Associació de Veïns de la Rampinya:

L’alcalde, David Saldoni, ha dit a TV3 que des de l’Ajuntament han dit a l’empresa que demanin una nova llicència que s’adapti a la normativa actual.

Iberpotash ha presentat un nou recurs de cassació al Suprem perquè considera que ja hi ha tramitació nova que supera aquesta decisió, i ha presentat més documentació a l’Ajuntament per tenir la llicencia urbanística ajustada a l’actualitat.