Avui comença La Fumera, la Festa Major Alternativa de Sallent. El primer acte que enceta la festa és el taller “decorem l’espai de la carbonera” on els més petits decoraran el seu racó. Tot seguit hi haurà un dels actes esperats pels sallentins, com és el toc de sirena, l’acte que dóna inici a la festa. Seguidament es durà a terme la inauguració de la xemeneia de la Bòbila, que aquesta s’ha dut a terme a través de micromecenatge.

En relació als cinc anys de la Festa Major Alternativa del poble, La Fumera, ha inclòs un acte dins del programa que porta per nom “Àgora”. Dins de l’acte es duran a terme debats, contrastos i idees “perquè les places han de ser llocs on passin coses” assegura Guillem Cabra, un dels organitzadors de la festa.

Juntament amb els actes de la fumera també s’ha inclòs el 8è aniversari de l’Ateneu Popular Rocaus amb diferents actes dins del programa. “És molt important per nosaltres celebrar l’aniversari també de l’ateneu”, dins del programa d’actes hi ha les següents activitats programades:

Segons Cabra, a més, “la Fumera és una festa que cada any es vol renovar i és per aquesta raó que sempre hi ha nous actes i novetats”. En relació al 2018, un dels espais que hi ha nous és “el pati”. La seva localització és el pati interior de la Casa Museu Torres Amat i és el 4rt espai que signatura durant la Fumera.

Un dels actes puntals de la Fumera és el dinar del temperi i la llista negra. En aquest acte totes les colles lluiten entre elles per tot el poble amb l’objectiu d’aconseguir el màxim de punts possible. Recordar que La Fumera va començar el passa’t divendres dia 31 amb la conversa entre Anna Gabriel i Valtonyc i acaba el dia 10 amb Llibert Fortuny a dos quarts de sis de la tarda (17:30h) i tot seguit hi haurà “berenars del món”.