Patrícia Plaja durant una compareixença. - FOTO: ACN

La Generalitat no prorrogarà el toc de queda si es confirma la millora de la pandèmia. Ho ha anunciat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, després de la reunió d’aquest dimarts.

Almenys aquesta és la previsió que fa el Govern. Tot i no voler parlar d’altres mesures com el tancament de l’oci nocturn i la reducció de l’aforament a comerços i restauració, sí ha avançat que aquesta seria la primera relaxació de les mesures.

Plaja ha avisat que el pic de la sisena onada és a tocar i això fa que es replantegin algunes mesures. Ara bé, com ha passat en cada onada, quan les dades epidemiològiques arriben al pic, als hospitals i els CAP encara tenen una o dues setmanes més de creixement per davant. Ara, s’estan registran xifres rècord als ambulatoris

Amb les xifres sobre la taula, Plaja ha repetit com un mantra que les restriccions actuals són fruit d’una decisió que, segons la portaveu, és dolorosa pel govern, però està funcionant.

Segons l’últim balanç del departament de Salut, en les darrerees 24 hores s’han declarat gairebé 44.000 casos nous de COVID. Hi ha hagut 89 morts i els ingressats ja s’enfilen fins els 2.290, dels quals 520 estan a les UCI.