Els Premis Lacetània de les Arts i la Cultura 2023 distingeixen el Festival Test amb el premi Empremta. Coordinats per Òmnium seran entregats el divendres en una gala al teatre Conservatori de Manresa. Quim Moya és el director artístic del festival Test i coordinador de CAl Gras, l’espai de creació que va fundar aquest certamen. 

Quim Moya “Ho hem rebut amb sorpresa i després amb molta gratitud”

El Premi Empremta reconeix una iniciativa que hagi destacat en els darrers temps, en el cas del Test oferint facilitats per acostar les arts escèniques al públic, especialment en pobles de la Catalunya Central. 

Quim Moya “El Test és la punta de llança de tota una Xarxa que aposta per la creació escènica”

El jurat ha valorat l’extensió del festival, que va néixer a Avinyó l’any 2016, i va créixer per a diferents pobles del Bages, el Berguedà, el Lluçanès i el Moianès. El Test ha celebrat aquest any la 8a edició i està plenament consolidat. Mostra espectacles de curta durada, en espais reduïts i no convencionals, on la distància entre públic i artistes és mínima, per fer augmentar l’experiència del públic i la intensitat de l’espectacle.

El Test és actualment una de les propostes finançada per la Xarxa de Pobles Creatius on hi estan implicats pobles com Sallent i Santa Maria d’Oló.