[ÀUDIO] El barri de l’Estació, estudiat i treballat pels alumnes d’un màster de l’Escola d’Arquitectura del Vallès. Trenta estudiants han visitat el poble durant aquesta setmana i tenen previstes tres sessions de treball més per aquest quadrimestre: el 27 d’octubre, el 4 de novembre i el 24 de novembre. Volen informar-se des de diferents vessants, des de les persones que trobin pel carrer als grups de l’oposició o a l’empresa Iberpotash.

Rosa Argelaguet, primera tinent d’alcalde, a més d’encarregada de la promoció i imatge del poble, és qui ha engegat el projecte. L’hem entrevistada a l’informatiu (del minut 21 al 39):

Els trenta joves d’arreu de Catalunya, i fins i tot de fora del país, vénen a “un territori que d’entrada no coneixen, i s’hi submergeixen”, en paraules d’Argelaguet. “L’equip de govern actual, o el que hi hagi en la propera legislatura, es podrà servir de les idees i barrejar-les”, afirma Argelaguet recalcant la transversalitat del projecte. L’ajuntament també ha pensat en obrir un procés de participació ciutadana per triar entre les diferents idees dels estudiants, que seran exposades públicament. Pel que fa a les fases del projecte, de moment, no hi ha terminis concrets.

 

DSC_1221_20151002155151612

Durant la roda de premsa de dijous, van parlar l’alcalde David Saldoni, Rosa Argelaguet i el director de l’escola Víctor Seguí, a qui li costa “trobar un tema millor” pels estudis:

Saldoni i Argelaguet es van mostrar entusiasmats pel conjunt de solucions de les que es nodrirà Sallent. David Saldoni va contextualitzar dient que “en menys de 50 anys, el barri ha nascut, crescut i desaparegut”. I just abans d’anar a l’Estació per fer-hi la primera visita, els professors comentaven la problemàtica de la sal. Els treballs l’hauran de tenir molt en compte.

De les converses que hi va haver, la idea d’una necessària sostenibilitat dels projectes va ser repetida diverses vegades. L’arquitecte Miquel Estruch hi va afegir que seria recomanable que tinguessin en compte les energies renovables i es basessin en vegetació autòctona.

DSC_1234_20151002161935259
Fotos: roda de premsa i primera passejada pel barri.