El teatre Kursaal de Manresa tanca el 2020 amb 35.533 espectadors, gairebé un terç dels que havia tingut el 2019

167

La pandèmia va condicionar la temporada en la qual es van fer 81 espectacles i 114 funcions, amb una ocupació del 67,2%. Fins a l’arribada de la covid-19, el teatre mantenia la seva tendència a l’alça. Pel teatre manresà ja havien passat 23.234 espectadors, un 11% més que en els mateixos mesos del 2019. A més, al gener, es va assolir la xifra rècord d’un milió d’espectadors des que el Kursaal va tornar a obrir portes.

Es van suspendre un total de 65 espectacles que ja estaven a la venda. Tot i això, des del Kursaal fan un balanç positiu de l’any. El gerent, Jordi Basomba, ha destacat la temporada com a molt positiva, tenint en compte que s’ha pogut mantenir l’ocupació en la franja alta tot i el context de pandèmia.

Amb el tancament del mes de març, l’activitat escènica va quedar aturada fins al juliol i fins a final d’octubre, que hi va haver el segon tancament que es va allargar fins a finals de novembre. Malgrat tot durant aquest període es van fer 40 espectacles i 55 funcions amb un total de 12.299 espectadors.

A les portes de la celebració dels 14 anys de la reinauguració del Kursaal, el teatre ha presentat la nova temporada. Aquest dissabte posaran a la venda més d’una vintena d’espectacles fins al mes de juny, que completaran les propostes que ja són a la graella de la programació i que en gran part són reubicacions de funcions cancel·lades aquests darrers mesos amb motiu de la pandèmia.