El Tast Maridatge, un èxit en la seva primera edició

126

Fins a 50 persones van participar dijous al Tas Maridatge que s’emmarca dins dels actes paral·lels a la Festa de l’Arròs. L’activitat comptava amb la participació de l’arròs del Molí de Pals i els vins del Celler Collbaix. Així, el Nexe-Espai de Cultura es va omplir d’amants del vi i làrròs que van voler tastar fins a tres arrosos diferents maridats amb tres vins, un postre i un licor.

Organitzat pel Nou Celler i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Fruitós, l’acte  estava dirigit per la Somelier i nutricionista Clara Antúnez i amb la participació dels cuiners Guillem Plana (Restaurant Can Plana), Jordi Llobet (Restaurant l’Ò de Món Sant Benet), Albert Enrich (Restaurant La Mar Salada, de Barcelona), i Bea Velasco (Can Ladis).

La proposta consistia en un “Arròs del Bages“, cuinat per Guillem Plana a base de llàgrima de porc Ral, rossinyols i romaní. Jordi Llobet va preparar un “Arròs fumat“, amb costella de porc Ral, foie i cremós de farigola. La tercera proposta, d’Albert Enrich, era un “Arròs mariner“, amb peix i marisc de la llotja de la Barceloneta. Els postres eren a càrrec de la cuinera Bea Velasco amb “Dolç d’arròs“, amb coco, mango i gelat de galeta. Com que dins de la sala del Nexe no es podia cuinar, els convidats van preparar els plats a fora del recinte amb un show cooking.

Però abans de celebrar la Festa de l’Arròs, s’organitza un any més la jornada + K Vi, sota el nom “+KVI: El perquè del Priorat“, organitzat pel Nou Celler amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Fruitós. Enguany es farà dissabte 10 de febrer, a les 7 del vespre al Nexe-Espai de Cultura. Hi participarà la periodista i somelier Ruth Troyano, també autora del cicle de llibres “retrats de Vi” i biòlegs d’enologia, enòlegs i viticultors, etcètera. Els tiquets es venen al Nou Celler i tenen un preu de 12 euros que inclou una copa degustació de regal, dues degustacions de vi i una d’arròs.