És la desena edició d’aquest projecte del Col·legi de Periodistes que també es fa a la resta de demarcacions del territori per un total de 3500 alumnes involucrats.

L’institut Llobregat de Sallent acollirà avui l’última sessió del taller ‘Premsa a les Escoles’. Una iniciativa del Col·legi de periodistes per apropar aquesta professió als joves, que ja ha passat per 7 instituts de la Catalunya Central.

És el desè any que es porta a terme aquesta iniciativa que s’impulsa en col·laboració amb La Caixa, i que aquesta edició ha arribat a 3.500 alumnes del territori i 330 de la Catalunya Central. El taller l’imparteix un periodista col·legiat. En un principi es va pensar per apropar el món de la premsa i els diaris els estudiants, però en els últims anys s’ha enfocat cada cop més en el món de les ‘Fake News’ i la ‘post-veritat’. Una temàtica que avui dia afecta no només al periodisme sinó a tota la societat.

Se’ls hi explica les diferències que hi ha entre canals d’informació i mitjans de comunicació, i les garanties i beneficis que aporta el periodisme sempre que és rigorós, contrastat, i plural. Segons el president de la Demarcació Central del Col·legi de Periodistes, Enric Badia, molts d’aquest joves “poden tenir inquietuds i desconeixement sobre el paper dels mitjans i els periodistes”, i per això considera important “donar-los eines perquè aprenguin a discernir què és una notícia certa del què no ho és”.