El Suprem desestima el recurs d’Autema i dona la raó a la Generalitat en l’aplicació dels descomptes a la C-16

207
Fotografia: Autema
Fotografia: Autema

Autema, l’empresa que gestiona l’autopista de Montserrat, va interposar dos recursos quan el Govern català va aprovar un sistema de descomptes al tram que uneix Terrassa i Manresa. Després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya confirmés la legitimació del Govern per a modificar la concessió, el Suprem ha rebutjat el recurs de cassació presentat per la concessionària en considerar que no es responen als arguments que justifiquen la resolució del Tribunal.

Isidre Gavín, secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, ha celebrat la inadmissió del recurs d’Autema, un fet que, segons el secretari, posa punt i final a la disputa i consolida un model molt més objectiu. 

 

Gavín recorda, a més, que ha estat l’estalvi el que ha afavorit la gratuïtat de la C-16 a la ronda de Manresa, primer en hores puntes i, des del setembre, les 24 hores els dies feiners. El secretari d’Infraestructures i Mobilitat creu que la infraestructura ha de servir al ciutadà i no a l’inrevés. 

 

En paral·lel, Gavín recorda que, amb la sentència ja ferma, Autema està obligada a comptabilitzar la infraestructura com a un actiu físic i no com a financer, un fet que els permetia gaudir, entre d’altres, d’avantatges fiscals. El secretari comenta que la Generalitat ja els havia advertit. 

 

Segons Autema, els decrets van suposar un augment de les despeses i una disminució dels ingressos. En canvi, la Generalitat va aportar un informe on al·legava que la concessionària preveia un creixement del trànsit “irreal” i un “enriquiment injust”. Finalment, el Suprem els ha donat la raó.