El setmanari Montpeità signa un acord de donació patrimonial per a preservar els seus continguts

122

El 1989 naixia el setmanari santfruitosenc Montpeità. Des d’aleshores han passat gairebé 30 anys però l’essència és la mateixa: informar al municipi i generar un fons documental d’imatges i notícies de la història de Sant Fruitós.

Aquesta ha estat la seva tasca des del primer dia, i ara han fet un pas ferm per consolidar-ho: s’ha signat un acord amb l’Ajuntament de Sant Fruitós de donació patrimonial del setmanari. Així, es reconeix el recorregut de la revista pel que fa a la difusió de noticies i activitats al municipi. D’aquesta forma es busca conservar el fons documental que s’ha creat al llarg de les seves publicacions.

Així ho explica el regidor de Cultura, Xavier Racero:

En conseqüència, s’acorda incloure el setmanari Montpeità a l’Arxiu Municipal per tal d’afavorir la divulgació i la preservació dels seus continguts.

Paral·lelament Brogit Difonem Cultura, en representació de les diferents entitats que han gestionat el setmanari, fa entrega a l’Ajuntament de la titularitat dels drets d’explotació que comprometen aquest a digitalitzar les imatges, obrir a consulta pública els material, identificar-lo degudament i custodiar-lo a l’Arxiu Municipal assumint les despeses de conservació i restauració quan s’escaigui.