El sector de la restauració a Manresa rep les noves mesures a les portes de la Mediterrània

148
Pla obert de clients a la barra del bar Cal Manel de Manresa. - FOTO: ACN

Les restriccions anunciades pel Procicat obliguen a tancar bars i restaurants durant 15 dies i només podran servir comandes per emportar. Les mesures arriben el dia abans de l’arrencada oficial de la Fira Mediterrània i molts establiments ja tenien la majoria de compres fetes. Ho explica la co-propietaria del restaurant Las Vegas, Pilar Garcia.

D’altra banda, la majoria de locals també havien contractat personal de reforç. Elena Díez, treballadora d’El Glaç, lamenta les afectacions que tindran les mesures sobre els treballadors.

El sector de la restauració a Manresa viu amb neguit aquesta situació i lamenten que les mesures s’hagin filtrat a la premsa abans de parlar amb els principals afectats. Berni Sorinas, responsable de Cal Manel, exigeix ajudes.

Amb tot, el Govern demana a la ciutadania que limiti al màxim els contactes socials i la mobilitat fora del seu domicili. La intenció de la Generalitat és aplicar aquestes mesures a partir de la mitjanit de divendres, però caldrà primer l’aval del TSJC.