El 23 d’abril és un dels dies més bonics de l’any. Els carrers s’omplen de paradetes de flors i llibres. Els vianants passegen amb un somriure, il·lusionats, observant quina rosa els agrada més o quin llibre escolliran en aquesta ocasió. Els nens i nenes fan activitats especials per la diada. I les biblioteques s’omplen més que mai. En definitiva, els municipis prenen vida.

Com diu Txarango a una de les seves cançons: “he vist maldestres traficants canviant llibres per roses”. I és que és un dia especial com ben pocs, on la cultura pren protagonisme.

Les escoles de Sant Fruitós també s’hi han sumat i han organitzat moltes activitats al voltant d’aquesta diada. Al llarg de la setmana us explicarem què ha fet cadascuna, ara és el torn del Pla del Puig.

Pla del Puig

Des del Pla del Puig han organitzat tota una setmana d’activitats. D’una banda, el Nexe-Espai de Cultura recull una exposició. Com cada any, des de l’AMPA de l’escola volen fomentar la creativitat a través de les tradicions culturals catalanes. Així, a partir de diferents materials i tècniques (com el cartró, la fusta, la goma eva, etc), els alumnes han creat fins a 70 escuts que seran exposats a la Sala Polivalent fins el 5 de maig.

A banda, els més petits, de P4, ens reciten un poema de Sant Jordi de la Lola Casas:

I també, una cançó: el Drac Ferotge, de Jordi Tonietti.

Hem anat també a veure els alumnes de 3r de primària, que ens han recitat uns poemes i endavinalles relacionats amb el mar. Forma part de la celebració dels “10 anys navegant per la història” del centre i han estat coordinats per la professora Anabel Jiménez:

Monsenyor Gibert

Aprofitant que Sant Jordi era un dilluns, l’escola Monsenyor Gibert va organitzar una diada plena d’activitats. Ens ho explica l’alumna de 5è de primària Noa Fernàndez:

Paidos

Els alumnes del cicle mitjà de l’escola Paidos ens expliquen també com han celebrat el dia de Sant Jordi. A banda, avancen que divendres celebren els Jocs Florals.

Institut Gerbert d’Aurillac

Des de l’Institut van fer un seguit d’activitats, com per exemple tres tallers voluntaris a la biblioteca: missatgers de llibres, llegir llibres guanyadors de Montpeità i un taller de roses de Sant Jordi.

Ho expliquen els propis protagonistes. Elles són la Luna Pujades i l’Alba Rodríguez:

I la Cristina Sánchez ens explica en què consisteixen els missatgers de llibres: