El Sant de la verge de Montserrat fa recuperar el turisme

50

El Sant de la verge de Montserrat fa recuperar el turisme amb una celebració multitudinària de la festa de la patrona de Catalunya. 

Els hotels han hagut de penjar el cartell de complets i el públic català ja es troba en nivells de prepandèmia. Unes dades que també es van fer  visibles durant la missa amb una basílica plena de gom a gom. El director general de l’empresa de serveis de Montserrat, Josep Altayó, ha explicat que ara falta tornar a enganxar el visitant internacional que suposava el 60% del turisme. 

Un creixement que, diu, encara tardarà dos anys en arribar. 

La celebració de la festivitat de la Mare de Déu de Montserrat d’enguany era especial, ja que es commemora el 75è aniversari de l’entronització de la imatge de la Mare de Déu.

I qui també es mostrava feliç eren els paradistes del petit mercat que hi ha a l’entrada de Montserrat.

De fet, Montserrat va assolir el seu rècord al 2019 amb 2,7 milions de turistes. Malgrat que les xifres encara no arribin un dels paradistes, Hipòlit Bunyol assegura que ja fa dies que estan notant un increment en les vendes i ahir esperaven que el dia acompanyés. 

I una de les visitants, Montserrat Serra, explica quines casualitats l’han portat fins a Montserrat. 

Tot i que el gruix principal de visitants de Montserrat aquest dimecres eren catalans, també s’hi podien veure grups d’estrangers.