El militant d’Arran i sallentí Pep Muñoz serà jutjat juntament amb sis persones més, per exigir la celebració del referèndum davant l’antiga seu del PP a Barcelona el març del 2017. El Pep, veí de Sallent, passarà pels tribunals amb la resta d’encausats, a qui la fiscalia demana 36.000 € de multa, i risc de presó per algun d’ells. Els encausats van ser detinguts en un inici per negar-se a declarar i denuncien seguiments i l’existència de fitxers policials. El mateix Pep Muñoz explica a Ona Bages que els fets pels quals se’ls acusa són del tot irreals

 

L’acció suposava una roda de premsa amb adhesius, cartells i urnes i s’emmarcava en la campanya “L’organització és la clau de la victòria”, i va ser condemnada per tots els partits de l’arc parlamentari a excepció de la CUP. Malgrat tot, el Pep i les sis persones encausades se senten forts en tot aquest procés.

El judici havia de tenir lloc avui dimecres però s’ha suspès perquè el pèrit que va avalar la quantitat dels suposats danys a la seu del PP, no s’ha presentat i ara s’haurà de marcar una nova data.

Suport d’entitats 

Algunes entitats del poble sallentí han volgut donar suport al Pep i a les persones encausades. Per exemple, l’Ateneu Rocaus està convençut “que només amb el suport mutu i el jovent organitzat podrem construir els Països Catalans que volem”.

En el mateix comunicat, des del seu Instagram, l’Ateneu denuncia que alguns “partits encara no han rectificat i segueixen criminalitzant l’acció del jovent organitzat, així com ho fan el PP i la fiscalia amb aquest judici, que suposa un atac al jovent organitzat que lluita per la independència i assenyala l’opressió de l’Estat espanyol”.