El sallentí Nil Bacardit guanya la Marató de Molières

353

El sallentí Nil Bacardit s’ha proclamat campió de la Trail Vielha-Molières 3010 amb un temps de 6 hores i 25 minuts. La competició es va celebrar aquest passat dissabte 15 de juliol a la Val d’Aran i hi van participar gairebé 400 atletes.

La Marató de Molières és un clàssic per a la majoria de corredors de muntanya i una de les curses més ambicioses del Pirineu. El recorregut és exigent, té 40 km, un desnivell positiu de 4.000 metres i el terreny és de pura muntanya. La Trail comença a Vielha i incorpora diferents cims fins arribar al Tuc de MolièresBacardit explica que se sent molt afortunat de ser el guanyador pel renom que té la marató i afegeix que la primera meitat de la cursa va ser quan va sentir-se més còmode:

També assegura que tant les temperatures, que eren força suaus durant les primeres hores del dia, com els paisatges, que oferien una panoràmica del mar de boira que hi havia en aquell moment a la Val d’Aran, feien menys advers el recorregut. No obstant això, també recorda alguns dels trams més complicats, com l’arribada al cim estrella:

Per preparar-se per la marató, el darrer mes Nil Bacardit no he fet cap cursa. L’última va ser l’Olla de Núria, al juny, que també és de terreny d’alta muntanya i requereix tècnica. “La preparació ve de sempre, de no parar mai de fer muntanya i d’haver tingut en compte la distància de la marató i el terreny d’alta muntanya durant els entrenaments”, conclou.

Els podis

La segona posició va ser per Josep Cuadrat i la tercera pel basc Asier Alonso. Pel que fa a les dones, la guanyadora de la marató va ser Marta Ribas amb un temps de 7 hores i 36 minuts. El segon lloc del podi se’l va emportar Sofia Garcia i el tercer Núria Ferrer.

Vídeo

Aquí podeu veure un resum de la Trail Vielha-Molières 3010 d’aquest any: