El Pòrtic de la Fira Mediterrània de Manresa tindrà com a protagonista la figura de Jordi Fàbregas. Vuit mesos després de la seva mort, el concert preludi del festival aplegarà referents de la música folk que havien compartit escenari amb ell.

Guanyador del Premi Nacional de Música i la Creu de Sant Jordí, Fàbregas va ser cabdal com a líder de grups pioners cim Grup Coses, l’Harmònica Brava, La Murga, Primera Nota i El Pont d’Arcalís. A més va ser artífex per a la creació de cites com el Festival Folk Internacional Tradicionàrius i fundador del Centre Artesà Tradicionàrius, que va dirigir durant 27 anys.

Des de la Fira Mediterrània, el seu director, Jordi Fosas ha posat en valor la seva figura.

 

Al concert d’homenatge, que se celebrarà el dia 10 d’octubre al teatre Kursaal, hi haurà “amics” que van compartir projectes com El Pont d’Arcalís, Les Violines, Primera Nota o Urbàlia Rurana. Carol Duran és la directora artística de CAT TRADICIONÀRIUS.

 

El concert Pòrtic serà una cita única. Se celebrarà el dia 10 al teatre Kursaal amb un aforament limitat a 560 persones. Entre les participants hi haurà Simone Lambregts, que va compartir escenari amb Fàbregas amb Primera Nota i Les Violines. A banda, el concert comptarà amb la intervenció de l’Escola de Municipal de Música Cal Moliné, del seu poble natal, Sallent.