El Sallentí Jaume Riu s’ha proclamat finalista per “La sardana de l’any 2018”

256

El Sallentí Jaume Riu s’ha proclamat finalista per la sardana de l’any 2018. La final es realitzarà des del Gran Teatre del Liceu, on s’interpretaran les deu sardanes finalistes.

El Sallentí Jaume Riu s’ha proclamat finalista per la sardana de l’any 2018. La final es realitzarà des del Gran Teatre del Liceu, on s’interpretaran les deu sardanes finalistes. Riu ha anat a la final amb la sardana “Dels 40 als 50 felicitats” i està dedicada a l’agrupació sardanista de l’escala Avi Xaxu, una sardana que va compondre en dos mesos.

El mateix compositor assegura que ja és un premi per a ell haver arribat a la final. El concurs “La sardana de l’any”, que organitza la Confederació Sardanista de Catalunya, aquesta any celebra la seva 30a edició. L’objectiu del concurs és divulgar les sardanes que s’estrenen cada any i premiar les que aconsegueixen més popularitat entre el públic seguidor.

En total han sigut 45 les sardanes que han participat aquest any. A la primera part de l’acte les sardanes seran interpretades per les cobles Mediterrània i Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i a la segona part s’hi incorporaran la Polifònica de Puig-reig, el grup Port Bo, la cobla Montgrins i la soprano Indira Ferrer per interpretar obres de Pau Casals, Manuel Oltra, Josep Font, entre d’altres. Riu ha assegurat que la sardana vol descriure a l’escala.

L’entitat fa 10 anys que tenen un nou nom i és per aquesta raó que el títol de la sardana té el nom de dels 40 als 50 felicitats.

A continuació es donaran a conèixer les sardanes guardonades pel jurat amb el Premi de la Crítica i el Premi Joventut i la sardana guanyadora del Premi Popular, que haurà decidit amb les seves votacions el públic assistent al concert final.