Es faran cartells reivindicatius i s’han fet activitats i tallers al llarg de la setmana. Des del Servei d’Atenció Integral LGTBI del Bages asseguren que el col·lectiu segueix invisibilitzat i discriminat i que cal seguir consicenciant
Demà, 17 de maig, és el dia contra la LGTBIfòbia. Des del Consell Comarcal i el SAI, el Servei d’Atenció Integral LGTBI del Bages es sumaran als actes reivindicatius que hi ha arreu per defensar els drets d’aquest col·lectiu
S’han fet uns cartells, dividits en dues parts, d’una banda més reivindicatius i relacionats amb la jornada de demà, i de l’altre més alegres i festius relacionats amb el dia de l’orgull LGTBI, que és el 18 de juny. A més, també es farà avui a la tarda la 3a sessió de l’IRIS , espai de trobada per joves LGTBI, en què es farà un taller dinàmic per treballar les discriminacions. I demà l’acte institucional de l’Ajuntament de Manresa i a la majoria d’Ajuntaments de la comarca. Tot plegat es suma a d’altres activitats que s’han fet durant la setmana, com visites a les escoles per informar del tema, o activitats per part de l’entitat La Campana. Amb això es vol donar “visibilitat” a la tasca de l’administració per fer més visible el col·lectiu LGTBI, tal i com ha explicat avui a La Central d’Ona Bages la responable del SAI, Gemma Franch.
El Servei d’Atenció Integral LGTBI del Bages és un servei que es va posar en marxa ara fa uns mesos a Manresa per donar suport i visibilitat al col·lectiu. Porten a terme campanyes de sensibilització i fan acompanyament a persones LGTBI i familiars que ho necessitin. Així com també ofereixen formació a la gent que treballa a l’administració. Una tasca imprescindible ja que segons un informe del Pla Comarcal per garantir els Drets de les persones LGTBI, la meitat de persones d’aquest col·lectiu han patit violència d’algun tipus.
Gemma Franch també ha dit que mica a mica hem de prendre consciència tots plegats i “canviar les petites accions, també aquelles que es fan per hàbit i sense ànim de fer mal”, com ara el llenguatge o la invisibilització dels LGTBI com a referents.