Aquesta setmana, l’afició del Baxi Manresa ha pogut rebre ímputs de com l’equip es prepara per a la temporada vinent. Dimarts, l’entrenador Pedro Martínez va ser al programa de Twitch, La Barra del Nou Congost, per fer balanç de temporada i parlar del seu futur. A més, l’endemà dimecres, el director esportiu Xevi Pujol va compartir una estona a Twitter amb la Grada d’Animació, on va respondre totes les preguntes relacionades amb el futur i la temporada dels bagencs.

I, tot i que la informació és encara escassa per les alçades de temporada, s’ha posat fil a l’agulla amb algun tema.

El futur de Pedro Martínez

Un dels noms que balla de cara al futur és el de l’entrenador. És ben sabut que cada estiu rep ofertes d’altres equips i que la seva continuïtat a la banqueta del Baxi Manresa no està mai 100 % assegurada. Ara bé, el de Badalona té contracte per una temporada més, i malgrat que això no sigui garantia absoluta de res, sí que deixa un escenari ben diferent.

Martínez explicava quina és la situació i quan decidirà el seu futur en declaracions al programa la Barra del Nou Congost.

D’altra banda, Xevi Pujol, director esportiu del Baxi Manresa, explicava la situació contractual del Pedro i quan té de marge per decidir. Són declaracions al GradaSpace de la Grada d’Animació.

El mateix Pujol explicava que el projecte del Baxi Manresa s’ha construït en les últimes temporades i pretén ser transversal, és a dir, que els equips de la base també juguin com el primer equip. I si Pedro no és l’entrenador pel Xevi Pujol la intenció és fitxar un tècnic que tingui una mateixa identitat.

Quins jugadors poden seguir?

En aquest capítol no tenim molta informació, més enllà dels jugadors que acaben contracte i els que no. Pujol explicava dimecres que en 10-14 dies se sabrà quins jugadors poden renovar, quins continuen i quins marxen. El que podem saber és quins jugadors tenen contracte i quins no:

Tenen contracte fins al 2024, per tant, una temporada més els següents jugadors: Jerrick Harding, Dani Pérez, Dani Garcia, Brancou BadioElias ValtonenJuanpi Vaulet i el tècnic Pedro Martínez.

En canvi, finalitzen contracte aquesta temporada: Guillem Jou, Marcis Steinbergs, Babatunde Olumuyiwa, Adam Waczinsky, Martynas Geben i Devin Robinson.

De cara als possibles fitxatges, Pujol va reconèixer que ara el mercat no ofereix moltes possibilitats. Tot i això, està parlant amb agents per conèixer la situació d’alguns jugadors i té previst viatjar una setmana als Estats Units per observar jugadors, com ja fa habitualment.

Manresa jugarà a Europa?

La difícil temporada de l’equip a la Lliga ACB, que l’ha deixat catorzè classificat. A partir d’aquí, la situació és que el club té la intenció de tornar a jugar la Basketball Champions League per tercera vegada consecutiva i farà la sol·licitud perquè així sigui. La competició no els ha assegurat res, però tampoc els ha dit que sigui impossible, malgrat que no serà fàcil.