El rugbi en cadira de rodes arriba al Bages, neix el Manresa Wheelchair Rugby

244
Partit de quad-rugbi, amb Axel Libori al centre de la imatge FOTO.AXEL LIBORI
Partit de quad-rugbi, amb Axel Libori al centre de la imatge FOTO.AXEL LIBORI

El Manresa Wheelchair Rugby, que formarà part del Manresa Rugby Club, neix amb la voluntat d’apropar aquest esport a persones amb discapacitats físiques severes i té les portes obertes a nous jugadors

Axel Libori, santfruitosenc de 30 anys, és tetraplègic des dels 16 però això no li impedeix practicar esport. Ell i altres companys han creat el Manresa Wheelchair Rugby, el segon equip de quad-rugbi o rugbi en cadira de rodes de Catalunya -el primer és el BUC Wheelchair Rugby de Barcelona-, i primer del Bages. Un equip que entra a formar part del Manresa Rugby Club i que competirà a través de la FCEDF (Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitats Físiques) amb altres equips de quad-rugbi de l’estat -n’hi ha set o vuit-. “El Manresa ens va rebre amb els braços oberts i ens ha facilitat molt les coses, i gràcies a això hem pogut engegar el projecte” explica Libori.

A diferència del rugbi convencional, el quad-rugbi es juga en pavelló, amb pilota de volei enlloc d’ovalada, i amb quatre jugadors per equip damunt la pista. Es tracta d’un esport dirigit a persones amb lesions severes en almenys tres de les quatre extremitats. Això inclou tetraplegies, paràlisis cerebrals, amputacions, i qualsevol altre tipus de lesió que afecti la mobilitat.

A dia d’avui el Manresa Wheelchair Rugby compta amb entre cinc i set jugadors i tal i com assegura l’Axel, estan “oberts a noves incorporacions que ens ajudin a completar l’equip i engrandir el projecte”. Al setembre comencen a entrenar a la pista de l’Ateneu les Bases i està previst que competeixen alguns caps de setmana amb els altres equips de quad-rugbi de l’estat a través de mini tornejos, la seu dels quals podria ser rotatòria. A més llarg termini l’objectiu de l’equip és poder competir a finals de la propera temporada en els Jocs Catalans.

Axel Libori ha explicat a Ona Bages els secrets d’aquest esport i com s’organitza l’equip: