Moment en què li administren la vacuna a Judit Bujons, directora de la residència Atzavara de Sant Joan de Vilatorrada. Al seu costat, la resident Maria Jesús Pérez Barea. 19 de gener de 2021. (Horitzontal)

La mobilitat entre comarques permesa durant la Setmana Santa ha tingut la seva incidència directa en les dades de la pandèmia al Bages. En la darrera setmana, el risc de rebrot ha crescut en 33 punts, situant-se als 276, mentre que la velocitat de contagi també ha pujat i s’ha situat al punt d’equilibri, és a dir, a l’1.

Pel que fa a la capital del Bages, Manresa, el risc de rebrot ha crescut de manera més important amb un increment de 60 punts en la darrera setmana. En aquests moments se situa als 298 punts. En els darrers set dies també s’ha detectat 247 nous casos malgrat que s’han fet menys testos pels dies festius.

Pel que fa al nombre d’ingressats, al Bages té dos ingressats menys respecte de la setmana anterior. Ara en són 50, mentre que en els darrers set dies s’han registrat dues defuncions més.