El retorn del fill pròdig, dotze anys després: Rafa Martínez ja és a casa

120

Era un secret a veus després de la informació que va revelar el company de La Xarxa Òscar Herreros i fa uns minuts, el Baxi Manresa ha anunciat el retorn de Rafa Martínez dotze anys després. El jugador de Santpedor viurà els darrers anys de la seva carrera al club de la seva vida. Per presentar al jugador, el Baxi Manresa ha compartit a través de les seves xarxes socials un vídeo que recorda els orígens de Rafa Martínez, al seu poble Santpedor, fent un recorregut per la seva etapa com a jugador. Es mostren imatges dels seus millors moments a Manresa i es recorda també la seva etapa al València i al Bilbao. Per acabar, es veu Rafa Martínez tornant al vestidor del Nou Congost.

Format a les categories inferiors de la Unió Manresana, debutant a l’ACB amb l’equip del Bages la temporada 1999-2000 i més tard sent el capità i home rècord del Valencia Basket, on va guanyar diversos títols continentals d’EuroCup i la Lliga Endesa de la temporada.

Amb 38 anys, torna al Baxi Manresa després d’onze temporades al València Basket i la darrera al Bilbao. Amb els valencians va assolir rècords del club en diverses categories d’anotació i es va endur fins a cinc títols: l’ACB del 2017, l’Eurocup el 2010, 2014 i 2019, i la Supercopa el 2017. Amb els bascos va completar un gran curs, tant a nivell personal (amb mitjanes de 8 punts i 7,5 de valoració en 21 minuts en pista) com d’equip, classificant-se per la Copa del Rei, la fase final de l’ACB i la Champions League. L’escorta d’1,90m es va formar a les categories inferiors del Paidos Sant Fruitós i del Bàsquet Manresa, on va arribar l’any 1999.