El Registre de la Propietat falla que el campanar de Sallent és propietat de l’Església

148

En el ple de l’Ajuntament de Sallent celebrat el setembre de 2018 es va demanar la propietat del campanar de Sallent a nom de l’Ajuntament a través d’una moció presentada per ERC. Ara, el Registre de la Propietat, certifica que la torre del rellotge i el campanar és  propietat de l’Església.

El Registre de la Propietat de Manresa ha suspès la inscripció del campanar de Sallent a nom de l’Ajuntament després de certificar que la torre del rellotge i el campanar és propietat de l’Església. D’aquesta manera, es tira enrere la moció presentada per ERC al ple de l’Ajuntament del setembre del 2018. Un ple que va demanar, per unanimitat, la inscripció al Registre de la Propietat de la torre del rellotge i el campanar a nom de l’Ajuntament de Sallent al·legant que va ser construït per l’Ajuntament.

L’alcalde de Sallent, David Saldoni, assegura que la intenció era demanar al Registre de la Propietat quina era la situació legal. Ara que el Registre de la Propietat ja s’ha pronunciat, Saldoni interpreta que els usos i funcions segueixen sent els mateixos que han estat sempre.

El Registre de la Propietat estipula que, per demanar la propietat, cal articular jurídicament la constitució d’un dret de superfície entre el propietari del sòl i el superficiari per a poder inscriure les construccions sobre sòl aliè.