El referèndum de l’1-O marca l’acte de la Diada a Sant Fruitós

105

“A Sant Fruitós votarem”. Ho va anunciar oficialment l’alcalde del municipi, Joan Carles Batanés, a l’acte institucional de la Diada de Catalunya que es va fer dilluns al Cobert de la Màquina de Batre.

I és que l’ajuntament, en el seu manifest, també va fer menció al referèndum reclamant que les institucions espanyoles i europees “no neguin un dret que han exercit altres pobles del continent, el dret a determinar el seu futur”. D’aquesta forma, tal com ha passat amb altres poblacions, la Diada de Catalunya s’ha convertit en una reivindicació per demanar el dret a votar.

En la lectura del manifest, els regidors de l’ajuntament també expressaven que volien “una Catalunya més pròspera, que gestioni els seus recursos d’una forma més justa, solidària i equilibrada”. Així, instaven al govern que treballin amb “el màxim consens possible” amb tots els grups polítics per fer realitat la voluntat del poble.

Al seu torn, Batanés remarcava que va costar trobar consens a l’hora de fer el manifest però que això significa que s’acosta “una fita important”. Així, destacava que “la democràcia serveix per decidir què vol la majoria i aconseguir el consens de tots”, però que “qui té por és qui no permet que el poble català decideixi lliurement en un referèndum”.

L’acte institucional va començar a les 11 del matí amb l’actuació de l’Agrupació Coral Sant Fruitós, seguit de la lectura conjunta del manifest de la Diada. Tot seguit l’actuació de la Coral Infantil Mainada i de l’Agrupació Coral van donar pas als parlaments institucionals. L’acte va cloure amb els Geganters i Grallers de Sant Fruitós.

Abans, però, el consistori santfruitosenc va fer un esmorzar popular a base de coca i mistela, i va hissar la senyera a la Plaça Onze de Setembre, acompanyada de la Cobla Ciutat de Manresa que interpretarà el Cant dels Segadors.

A la 1 del migdia, més de 250 santfruitosencs es van dirigir cap a Barcelona per assistir a “la Diada del Sí”.

Escolteu el manifest sencer aquí:

Escolteu el discurs de l’alcalde, Joan Carles Batanés:

 

Imatges de Foto Isidre