El psicòleg bagenc Aleix Hildebrandt crea un grup de gestió del dolor crònic a Sallent

112

L’equip d’Atenció Primària de Sallent, juntament amb el psicòleg i referent a la Catalunya Central, Aleix Hildebrandt, han impulsat un grup de gestió del dolor crònic per a persones amb fibromiàlgia o patologia associada. Es tracta d’una iniciativa nova que pretén dotar les persones participants de tècniques i estratègies conductuals que els ajudin a millorar la gestió del dolor.

El programa en qüestió consta de deu trobades que no només contemplen sessions teòriques, sinó que també inclou caminades, activitats a l’aire lliure i propostes diverses. La primera sessió va comptar amb quinze assistents, totes dones, de diverses edats i veïnes del poble.

La idea de Hildebrant és que el grup funcioni de manera autònoma i continuï quedant per millorar la seva qualitat de vida. Hildebrant és referent en benestar emocional de l’Institut Català de la Salut i destaca que si el grup funciona, té previst de cara al setembre a obrir-ne de nous. La idea és tractar problemes com el malestar emocional, sigui dol, ansietat o depressió lleu.