El Grup Municipal de Sant Fruitós de Bages presenta una moció al ple de dijous per demanar la retirada de la bandera estelada instal·lada a la plaça Onze de Setembre. El portaveu del grup, Tomàs Casero, exposa els motius, principalment ideològics, però també legals.

Consideren que la plaça és de tots els ciutadans i ciutadanes i la bandera, com que es troba en un espai públic emblemàtic, atempta contra la neutralitat que ha de garantir l’Ajuntament.

L’estelada oneja a la plaça des de dies abans de la inauguració. Això va provocar que el portaveu del grup municipal del PSC, Tomàs Casero, faltés a l’acte institucional.

L’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, ja va explicar el dia de la inauguració que es tracta d’un acord de ple a proposta del grup municipal d’Esquerra. Recuperem les seves declaracions del 2 d’abril, el dia que s’inaugurava la plaça.


Entre altres punts del ple, aquest dijous els grups municipals presenten una moció conjunta per garantir la igualtat i els drets de les persones i famílies lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals,
intersexuals i altres (LGTBI+) al poble. També presenten una moció de suport i adhesió a la continuïtat de la mineria al Bages, coincidint amb l’acte de suport a la mineria que organitza el Fòrum de la Catalunya Central al Nou Congost de Manresa per aquest dissabte.