EL PSC de Sant Fruitós demana treure l’estelada de la plaça

196

El Grup Municipal de Sant Fruitós de Bages presenta una moció al ple de dijous per demanar la retirada de la bandera estelada instal·lada a la plaça Onze de Setembre. El portaveu del grup, Tomàs Casero, exposa els motius, principalment ideològics, però també legals.

Consideren que la plaça és de tots els ciutadans i ciutadanes i la bandera, com que es troba en un espai públic emblemàtic, atempta contra la neutralitat que ha de garantir l’Ajuntament.

L’estelada oneja a la plaça des de dies abans de la inauguració. Això va provocar que el portaveu del grup municipal del PSC, Tomàs Casero, faltés a l’acte institucional.

L’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, ja va explicar el dia de la inauguració que es tracta d’un acord de ple a proposta del grup municipal d’Esquerra. Recuperem les seves declaracions del 2 d’abril, el dia que s’inaugurava la plaça.


Entre altres punts del ple, aquest dijous els grups municipals presenten una moció conjunta per garantir la igualtat i els drets de les persones i famílies lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals,
intersexuals i altres (LGTBI+) al poble. També presenten una moció de suport i adhesió a la continuïtat de la mineria al Bages, coincidint amb l’acte de suport a la mineria que organitza el Fòrum de la Catalunya Central al Nou Congost de Manresa per aquest dissabte.