El propietari d’un pis de Sant Vicenç de Castellet deixa tancada la seva inquilina i les filles dins l’habitatge

198

Divendres passat a Sant Vicenç de Castellet va tenir lloc un cas de violència immobiliària al carrer Maria Gimferrer 24. La Nassira, durant quatre anys ha estat vivint en un pis de lloguer, però degut a diferents circumstàncies no ha pogut pagar els últims mesos. Durant aquest temps, s’ha intentat negociar una rebaixa del lloguer amb el propietari, però en tot moment s’hi va negar. Després de varis mesos d’assetjament, el propietari va decidir posar una doble porta i deixar tancada la inquilina juntament amb les seves filles. Seguidament, la llogatera es va dirigir als Mossos d’Esquadra per interpel·lar una denúncia contra el propietari. Segons ha explicat la PAHC Bages.

El cap de setmana passat, el propietari, aprofitant un moment que la Nasira i les seves filles havien sortit, va canviar el pany de nou deixant al carrer les noies, però amb el suport de la PAHC Bages van aconseguir recuperar l’habitatge, ha explicat l’entitat.

El col·lectiu contra els desnonaments està ajudant en aquest cas de violència immobiliària i Bernat Segon, membre de la PAHC, qui és l’encarregat de defensar els drets de la Nasira, ha explicat a Ona Bages que abans d’ahir, dimecres, el propietari va tornar a canviar el pany per tercera vegada:

Per altra banda, el regidor de benestar social i ensenyament del municipi, Joan Baptista Costa, ha explicat a Ona Bages, que un cop feta la denúncia, des del consistori intentaran fer tot el que estigui a les seves mans i que s’estan estudiant diferents opcions per ajudar sobre aquesta problemàtica. De moment ,però, no ha pogut explicar-ne els detalls.

Actualment la situació és crítica, per un costat l’Ajuntament no ha donat una resposta clara sobre l’assumpte, per altra banda, els mossos han d’obrir una investigació per poder actuar i això deixa a la Nasira en una situació de constant engoixa perquè en tot moment ha d’estar pendent per si es queda sense llar. Així ho explica Bernat Segon de la PAHC Bages:

Finalment, tocarà esperar la resposta dels mossos per saber quina direcció tindrà aquest cas de violència immobiliària.