El projecte d’un cabrianenc és premiat a la 58a Fira de l’Oli

169

La 58a Fira de l’Oli, celebrada a les Borges Blanques el passat cap de setmana, va premiar la presentació i el embalatge de l’oli Terra la Vita clorofil·la com la millor presentació de l’oli. Es tracta d’un projecte de l’empresari cabrianenc Albert Finestres, que després de més de 25 anys en el món de la moda a la Catalunya central, va decidir fa poc més de 3 anys, tornar als seus orígens familiars pagesos i modernitzar la producció i comercialització dels olis de la seva finca d’Artesa de Segre.  El nom d’aquest oli es deu a la seva alta concentració de clorofil·la que fa que visualment tingui un color verdós, un sabor salvatge i lleugerament picant.

L’oli és 100% d’olives de la varietat arbequina de la finca Terra La Vita d’Artesa de Segre. És de primera premsada en fred, sense filtrar i amb una decantació cònica durant 3 setmanes. És el primer oli de cada temporada i té la consideració d’edició limitada.

Els olis de Terra la Vita també van tenir un altre premi, el segon en la categoria de millor oli de petit productor amb el seu fruitat madur Verd Nature. La presentació i embalatge de l’oli Terra la Vita clorofil·la és un projecte gràfic de MMDisseny de Manresa, de la dissenyadora Magda Moreno.