El projecte del crematori de Sant Fruitós de Bages ultima els detalls per iniciar les obres

122

Joan Carles Batanés, alcalde de Sant Fruitós de Bages ha anunciat al magazín La Central d’Ona Bages que l’informe ambiental del crematori que es vol construir al poble bagenc ja ha arribat favorable. També s’ha obtingut la llicència de l’activitat, ara falta la llicència d’obres que podria estar llesta en dues setmanes.

El projecte del crematori de Sant Fruitós de Bages iniciat fa quatre anys fa un pas endavant. L’informe ambiental és favorable i també la llicència de l’activitat. L’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanès, ha explicat a l’estrena del magazín La Central d’Ona Bages que falten unes esmenes per tancar la llicència d’obres. “Són dues llicències que van en paral·lel, la de l’activitat i la de la construcció. La de la construcció hi havia unes esmenes a fer en el projecte d’obres d’arquitecte. Això, ja està, jo diria que possiblement en el termini d’un parell setmanes podem tenir la llicència d’obres. I, per tant, ja amb les dues llicències favorables i en curs, ells podran iniciar aquesta obra que evidentment transcendirà d’aquesta legislatura.

La llicència d’obres és el pas previ per iniciar la construcció del crematori. Per tant, els treballs podríen començar després de les eleccions municipals. “Nosaltres comptem que abans de l’estiu l’empresa Eternam començarà les obres. I, a més a més, en el decurs d’aquests anys, una empresa privada a Manresa també està fent un crematori. Amb tot això, haurem passat de no tenir-ne a cap a tenir-ne dos. Així hi haurà competència a nivell de la Catalunya central, i la competència sempre es sana en benefici dels ciutadans”, ha afegit Batanès.

Així, en tan sols 5 anys, el Bages passaria d’haver de desplaçar-se al Vallès o al Barcelonès per utilitzar un servei com aquest, a disposar de dues sales de crematori a la comarca.