El projecte de renaturalització de Can Poc Oli vol recuperar els processos naturals propis d’un ecosistema dinàmic

92
L'edifici de l'antiga discoteca Pont Aeri. - FOTO: Joel Peña
L'edifici de l'antiga discoteca Pont Aeri. - FOTO: Joel Peña

Pol Huguet, regidor de Ciutat Verda de Manresa, va passar ahir per la Central per explicar el nou projecte de naturalització de l’espai de Can Poc Oli, un terreny de 6 hectàrees on hi ha la discoteca Pont Aeri. 

El detall més vistós serà el possible enderrocament d’aquest edifici, tot i que Huguet va dir que el projecte es durà a terme amb o sense la discoteca.

És un projecte que impulsa l’Ajuntament amb diverses entitats del territori amb l’objectiu de transformar aquest terreny en un laboratori de ciències naturals a l’aire lliure. No es tracta de conservar espècies concretes ni de plantar arbres, sinó que es volen recuperar els processos de la natura, els canvis propis d’un ecosistema dinàmic. 

El regidor manresà en donava més detalls:

Per a que es puguin dur a terme aquest canvis, però, cal l’ajuda humana. Huguet va explicar que cal treure aquells artificis humans que impedeixen que la natura funcioni. La primera actuació és treure l’asfalt de l’aparcament de la discoteca Pont Aeri. 

Tot plegat és un projecte pioner a Catalunya:  

Pel que fa a la creació de més espais verds dins de la ciutat de Manresa, Huguet va admetre que n’hi podria haver més, però que no és una qüestió prioritària.