El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya fa passos per desencallar el projecte de l’Escola del Pla del Puig i el de La Serreta, de Santpedor. De moment, el Consell d’infraestructures ha adjudicat el projecte de la nova escola santpedorenca a Forgas Arquitectes. Ara bé, el centre educatiu santfruitosenc, que enguany celebra 10 anys i que ara utilitza mòduls, es troba en una fase anterior, de licitació del projecte de redacció del futur edifici, però a l’espera que es resolgui el concurs. Això si, el departament assegura que “es va segons el termini previst amb l’Ajuntament”, tal com assegura Regió 7.

Des de la direcció de l’escola Pla del Puig es mostren decepcionats, ja que el seu projecte no avança. Això es deu a que la construcció del centre educatiu es complementarà amb la d’un segon pavelló municipal, en aquest cas a càrrec del propi ajuntament, que ja està treballant en el seu disseny. I és que aquest pavelló ha de tenir la doble finalitat de servir de gimnàs i d’espai al servei de l’escola durant les hores lectives, i al servei del públic i d’entitats la resta del dia i els caps de setmana. Es construirà a tocar del pavelló actual (que ha quedat petit per la forta demanda que té), en uns terrenys dins l’àmbit on hi ha projectada la construcció del futur edifici de l’escola, i molt a prop dels actuals barracons.

LA SERRETA, DE SANTPEDOR

El Consell d’infraestructures de la Generalitat de Catalunya ja ha adjudicat el projecte de la nova escola La Serreta de Santpedor. El contracte de serveis per a l’assistència tècnica per a la redacció del projecte bàsic i del projecte executiu se l’ha endut un estudi d’arquitectura de Barcelona, Forgas Arquitectes. En els propers mesos idearan la nova escola i després seran els responsables també de fer la posterior direcció d’obres. La Generalitat ha informat l’Ajuntament de Santpedor d’aquesta decisió en una reunió entre l’alcalde de santpedor, Xavier Codina i el regidor d’Ensenyament, Agustí Comas amb Ramon Bajona, director de Serveis Territorials d’Ensenyament a la Catalunya Central. La notícia de l’adjudicació ha coincidit amb la jornada de les portes obertes dels centres educatius. Aquest cap de setmana, els pares interessats han pogut visitar precisament les actuals instal·lacions de la Serreta.

L’Ajuntament, propietari dels terrenys on es construirà la futura escola, farà un seguiment del projecte i ja ha informat la direcció de l’escola de l’adjudicació del projecte. Forgas Arquitectes és un estudi d’arquitectura iniciat l’any 1989 per Joan Forgas i Dolors Ylla-Català dedicat al desenvolupament de projectes en l’àmbit de l’espai públic, les infraestructures, els equipaments, l’habitatge, la restauració i el patrimoni. En aquests anys de trajectòria l’equip ha obtingut diversos premis i reconeixements i ha guanyat nombrosos concursos d’idees nacionals i internacionals. Entre els centres educatius que ha projectat hi ha l’Escola Soler de Vilardell de St. Celoni (1917), l’Escola Els Vinyals, Lliçà de Vall (2015) i la Facultat d’educació, traducció i c. Humanes (2015). També va dissenyar l’IES Cal Gravat, Manresa (2008).

La nova escola de La Serreta es preveu que tingui un espai d’educació infantil i un altre per als alumnes de primària. Tindrà una sola línia educativa i capacitat per a 225 alumnes. En la par d’educació infantil hi ha previst 55 nens i nenes repartits en 3 aules, lavabos per a nens i mestres, aula de psicomotricitat, tutoria i magatzem. En l’espai destinat a educació primària hi haurà 10 aules, 6 per als cursos més una de desdoblament, una de reforç, una aula específica i una d’informàtica. També tindrà biblioteca, magatzem i lavabos. Com a espais comuns hi haurà gimnàs, vestidors, magatzem i un escenari. A més, espais de serveis i l’espai reservat per a administració del centre, consergeria i AMPA.