Ràdio Oló Ràdio Oló Ràdio Sallent Ràdio Sant Fruitós Ràdio Santpedor Ràdio Avinyó Ràdio Súria

El programa escolar STEAM comença a donar resultats en el seu segon curs complet

Els grans de l’escola rural de l’Estany s’han convertit en joves informàtics i enginyers. Aquest curs, per exemple, han creat un robot i han après a programar. Segons Toni Comajoan, director de l’escola, els nens i nenes estan aprenent conceptes que van més enllà del currículum de primària.

Això no és tot. Mireia Molet, mestra de les STEAM aquest curs a l’Estany, remarca la importància que, especialment les noies, estiguin descobrint aquestes matèries.

N’és un exemple la Vicky Calvente, alumna de sisè, que diu que li agrada tant que no descarta dedicar-s’hi en un futur. 

L’èxit a l’Estany ha comportat que els altres centres escolars de la Zona Escolar Rural Moianès Llevant, Collsuspina i Sant Quirze Safaja, també hagin incorporat l’STEAM aquest curs. També ho han fet altres centres com El Roser de Sant Julià de Vilatorta, a la comarca d’Osona i l’institut Moianès. Aquest darrer, centre de secundària de referència pels estudiants del Moianès, garanteix que puguin seguir amb el projecte quan deixin l’escola.

La iniciativa compta a hores d’ara amb una trentena de col·laboradors que, depèn de cada cas, hi destinen 20 hores setmanals de mitjana entre dissenyar les classes, preparar-les amb les mestres i estar presents en elles, tot i que aquest curs hagi sigut de manera virtual per la pandèmia.