Les noves mesures entraran en vigor auqest dijous dia 7 de gener i s’allargaran durant 10 dies. Les restriccions també contemplen el tancament de centres comercials, botigues de més de 400 metres quadrats i els gimnasos. Només es permetran les activitats esportives a l’aire lliure, mentre que la restauració i la cultura, per la seva banda, no incorporen noves mesures i el retorn escolar es manté el dia 11 de gener. Així ho anunciava la consellera de Salut, Alba Vergés.

En el cas dels equipaments esportius, les piscines seran una excepció i s’hi permetrà l’activitat. La resta d’equipaments que no siguin a l’aire lliure estaran tancats. Vergés assegura que es tracta d’una nova aturada social per aturar el país.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimón, per la seva banda, destaca que són unes mesures de molt impacte i curta durada amb l’objectiu de frenar el virus.

Al conjunt del país, els casos detectats cada dia creix un 4% mentre que els ingressos hospitalaris, en els darrers 15 dies han augmentat en un 27%.