El procicat aprova el confinament comarcal i planteja petits canvis en les restriccions a partir de dilluns

180
El secretari de Salut, Josep Maria Argimon.
El secretari de Salut, Josep Maria Argimon.

Al sector de la restauració, es mantenen les franges d’obertura d’esmorzar i dinar, però s’allarguen una hora més. Així es podrà obrir de 2/4 de 8 a 2/4 d’11 del matí, i d’1 a 2/4 de 5 de la tarda.

Les llibreries, que fins ara estaven subjectes a les restriccions del comerç, passen a considerar-se equipaments culturals i, per tant, podran obrir cada dia de la setmana. En aquest sentit, es mantenen les restriccions vigents per a la resta del comerç considerat no essencial.

I en l’àmbit esportiu, es permeten les competicions que donen accés a les competicions estatals i professionals; mentre que els gimnasos podran obrir al 30% de l’aforament i amb sis persones en activitats grupals. El Secretari de Salut, Marc Ramentol, assegura que no és moment de relaxar les mesures més importants.

Per això, s’ha optat per aplicar algunes correccions i petits canvis per tal de donar aire als sectors que porten mesos aguantant les restriccions.

Pel què fa a la situació epidpemica, s’està començant a deixar enrere el pic de pressió assistencial. Tot i això, no es plantegen un possible pla d’obertura a curt termini.

Amb tot, les mesures es poden veure alterades davant les noves variants del virus, o l’empitjorament de la situació a les UCI.