El primer ple presencial del Bages es celebrarà a Sant Fruitós

165
El ple ordinari de gener de Sant Fruitós.
El ple ordinari de gener de Sant Fruitós.

Sant Fruitós serà el primer municipi del Bages en celebrar un ple presencial des que es va decretar l’estat d’alarma. Serà demà a les set de la tarda al Pavelló Municipal d’Esports i hi podrà assistir-hi públic, que es situarà a les grades. Els regidors, pel seu costat, estaran a la pista. En qualsevol cas, tothom haurà de respectar les distàncies de seguretat.

El ple comptarà amb 18 punts a l’ordre del dia i serà el primer que celebra el municipi des de l’ordinari del mes de març, que va ser a la sala plenària de l’Ajuntament i sense públic. En el cas de demà, un gruix important de l’ordre del dia estarà encarat a prendre decisions per afrontar la situació actual causada per la COVID-19. De fet, 5 dels punts estan tractaran sobre la crisi i serviran per traçar les línies a seguir per pal·liar-ne els efectes. A més, del ple haurà de sotir-ne una comissió, si queda aprovada, per a la recuperació social i econòmica del COVID19.

Amb tot, també s’aprovarà la moció per condemnar les pràctiques de la SAREB després que la setmana passada els veïns d’un bloc del carrer Eugeni d’Ors denunciessin desnonaments fantasemes. El ple també aprovarà la creació d’una comissió per a beques municipals per al servei de menjador escolar.

Finalment, Esquerra Republicana demanarà per les mesures preses pels treballadors municipals i també plantejarà una pregunta en relació amb la policia local; el PSC, farà el mateix amb la brigada municipal; i, finalment, Junts per Sant Fruitós amb protecció civil.