A les 3:20 hores de la matinada ha nascut la Manresana Assia Laasri a l’Hospital de Sant Joan de Déu i s’ha convertit en la primera nena del Bages.

La primera nena del Bages ha sigut la manresana Assia Laasri, abans però, a la clinica Sant Josep, a les dues de la matinada, havia nascut el Berguedà  Joan Prat Vilches, de Puig-Reig i més endavant a les 7:50 ha nascut l’Axel. 

La bagenca Assia, ha pesat 3 quilos i 410 grams. Els seus pares són en Najat Yassine i Mohamed Laasri, i té una germana de dos anys que es diu Omem. A la mateixa habitació de l’hospital hi havia la Ylena, de Sant Vicenç de Castellet, que va néixer a les 4 i 10 de la tarda d’ahir dimarts, de manera que probablement va ser el darrer l’últim nadó del 2019 al Bages.

El Joan ha pesat 3 quilos i 200 grams i ha mesurat 49 centímetres. Els seus pares es diuen Sofía Vilches del Río i Jordi Prat Castellà i tenen 31 i 38 anys, respectivament. El menut té un germà de 9 anys, l’Arnau. Prat ha celebrat que, pel fet que la criatura ha nascut el 2020, podrà gaudir de 12 setmanes de permís de paternitat enlloc de les 8 que hi havia fins ara. 

L’any passat, el dia 1 de gener del 2019 hi va haver set naixements a Manresa en nou hores entre Sant Joan de Déu, on n’hi va haver cinc, i la Clínica Sant Josep, amb dos més. El primer nadó a les nostres comarques va ser Maria Cabrera Mata, va arribar al món a les 00.29 h. 

Pel que fa a totes les comarques, a de Girona el primer nadó ha sigut l’Hèctor Nuñez Soler, a Lleida, la Irene i a Tarragona l’Hèctor. A nivell català el primer nadó de Catalunya ha sigut a Terrassa l’Aleix i ha pesat 3,870 kg.