Ràdio Oló Ràdio Oló Ràdio Sallent Ràdio Sant Fruitós Ràdio Santpedor Ràdio Avinyó Ràdio Súria

El primer escorxador mòbil de tot l’estat donarà servei a productors del Bages i el Moianès

El primer escorxador mòbil d’Espanya és una proposta d’ARCA, l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya. Un projecte que es farà realitat després de 2 anys de reunions entre un grup de ramaders i l’actual Departament d’Acció climàtica, Alimentació i Agenda Rural, com també responsables del Departament de Salut. Aquest escorxador sobre rodes vol donar resposta a la demanda històrica de diversos ramaders de la Catalunya Central davant la dificultat de trobar escorxadors propers que acceptin petites produccions d’oví i cabrum. Amb el condicionant, a més, del tancament progressiu dels escorxadors municipals. 

D’aquesta manera, el proper 19 de juliol es farà el primer servei pilot per veure com funciona l’equipament al mas Soler de N’Hug de Prats de Lluçanès. Després, al setembre, entrarà en funcionament de manera estable donant servei a una dotzena d’explotacions del Bages, el Moianès, Osona i el Berguedà. 

L’escorxador mòbil, que ha costat 96.000 euros, s’ha equipat sobre un camió. Disposa d’una zona exterior amb una plataforma elevadora i diverses cel·les metàl·liques que actuen com a tancat per 4 o 5 animals. El vehicle disposa de l’equipament necessari per desenvolupar la matança amb les màximes condicions del benestar animal i garantir un servei ràpid i efectiu.