El President de la Generalitat Quim Torra presenta el programa «Camins del català» a Montserrat

195

El president ha destacat que el programa pot ajudar a potenciar el turisme cultural, donant un impuls a un sector especialment castigat per la covid-19. La iniciativa pretén apropar les diferents varietats dialectals, els parlars i les figures il·lustres de Catalunya a través de rutes emblemàtiques arreu del territori. El President de la Generalitat, Quim Torra n’explica més detalls:

El programa ‘Camins del català’ neix amb la voluntat de de donar a conèixer les característiques de la llengua catalana i la seva història. El president ha detallat que ‘Camins del català’ proposa rutes per estimar i conèixer el català en el context territorial.

Durant la seva intervenció ha assenyalat que aquest projecte “a més d’una iniciativa cultural” pot ser “un bon punt de partida” per potenciar el turisme cultural. Ha recordat que segons l’Agència Catalana de Turisme, el 2020 la facturació directa del sector turístic podria caure en 15.000 milions d’euros:

La primera ruta que es posarà a disposició de la ciutadania serà la Ruta de la Llengua Homilies d’Organyà, que està formada per nou punts d’interès, situats en tots els territoris de parla catalana: Organyà, Montserrat, Prada de Conflent, l’Alguer, Beniarjó-Gandia, Folgueroles, Castelló i Andorra. En tots els punts s’hi alçarà un monòlit de l’escultor Ramon Maria Jounou que simbolitza un moment o concepte que ha estat clau per a la llengua catalana com ara els orígens, la Renaixença, la normativització, o la consciència lingüística.