El president de la Generalitat, Quim Torra, assisteix a la celebració dels 30 anys de les Associacions de Defensa Forestal

216

El president es va mostrar agraït pel compromís i per la tasca de les ADF

El president de la Generalitat, Quim Torra, va situar la sostenibilitat i l’equilibri territorial com a “repte de país” pels pròxims 10 anys. Va ser en el marc de la celebració dels 30 anys de les Associacions de Defensa Forestal (ADF), un esdeveniment que va tenir lloc ahir a Manresa, pocs dies després del primer gran incendi forestal de l’estiu, a la Ribera d’Ebre i un dia abans de la commemoració dels 25 anys dels focs del 94.

El cap de l’executiu considera necessari fer un anàlisi i reflexionar sobre el model de país que vol Catalunya. El president va assegurar que “cal escoltar el territori i prendre decisions que ajudin a les comarques que pateixen despoblament”.

Torra va comparèixer acompanyat per la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà. També va intervenir el president de les ADF, Xavier Jovés, que va assegurar que el que fa fortes les ADF és la seva proximitat amb el territori, i la seva tasca de vigilància i immediatesa, ja que solen ser els primers en arribar al foc i els qui millor coneixen el territori.