El Pont de Vilomara fa pressió a Salut i demana que cobreixin la plaça de metge que va quedar vacant fa un mes

106

El Pont de Vilomara uneix forçes per fer pressió a Salut i demanen que cobreixin la plaça de metge que va quedar vacant fa un mes. És per aquesta raó que des de l’Ajuntament s’han sumat en bloc a la petició. 

Des de la jubilació de José Luis Irujo, al febrer, el consultori ha quedat amb només un sol facultatiu. És per això que PSC, ERC, Cs i Grup independent del Pont de Vilomarà i Rocafort s’han sumat a una moció per exigir a la Generalitat que cobreixi amb urgència la plaça de metge de capçalera. Recordem que ara només hi ha un rol metge amb una ràtio de 3.400 habitants majors de 15 anys. Així en parla l’alcalde del Pont, Enric Campàs. 

Des de CatSalut de la Catalunya Central, el missatge és clar, hi ha voluntat de fer-ho. 

Des del mateix Ajuntament deixen clar que si no hi ha una solució en els mesos estimats, pendran mesures més dràstiques. 

I això no és tot perquè la moció també reclama retornar el servei de pediatria al consultori del Pont. 

Volen garantir una atenció als infants sense necessitat d’haver-se de desplaçar a altres poblacions. I és que la baixa per maternitat de la pediatra que hi havia fins ara obliga les famílies del Pont anar a Sant Vicenç on, segons es fa constar en la moció, hi ha una sola professional per atendre tota una àrea bàsica que comprèn Sant Vicenç de Castellet, el Pont de Vilomara, Castellgalí i Marganell.